خدمات

تسهیلات

صندوق پژوهش و فناوری سلامت تهران با توجه به نیاز فناوران در تجاری‌‏سازی ایده‌­‏ها و طرح‏‌های فناورانه و همچنین به منظور تامین مالی اثربخش به عنوان یکی از بازوهای تجاری­‌سازی در اکوسیستم نوآوری و کارآفرینی حوزه سلامت، اقدام به ارائه تسهیلات نمونه‌سازی، تولید نیمه‌صنعتی و صنعتی، سرمایه در گردش می­‌نماید:

 – تسهیلات قرض‌الحسنه ارتقای نمونه‌سازی

 – تسهیلات سرمایه در گردش

 – تسهیلات قبل تولید صنعتی

 – تسهیلات تولید صنعتی

تسهیلات قرض‌الحسنه به منظور نمونه‌سازی یا ارتقای محصولات با بیش از 30% تغییر

این تسهیلات به‌منظور نمونه سازی محصول دانش بنیان (مشروط به وجود نمونه اولیه یا آزمایشگاهی) و یا ارتقاء محصول (ایجاد ویژگی‌های فنی و عملکردی جدید) اعطاء می‌گردد.

  نرخ تسهیلات = 4 درصد

  سقف تسهیلات = حداکثر 5 میلیارد ریال

  تصویب مبلغ تسهیلات با توجه به نظر کارشناس ارزیابی

  دوره‌ ساخت + دوره تنفس + دوره بازپرداخت = حداکثر 48 ماه

  پرداخت تسهیلات به شکل مرحله‌ای و پس از نظارت

 

 تسهیلات سرمایه در گردش

 

این تسهیلات به‌منظور تامین مالی شرکت برای تولید و فروش محصولات دانش بنیان شرکت‌هاست. تسهیلات سرمایه در گردش می‌تواند بر اساس قراردادهای جاری و یا جهت تامین بخشی از نقدینگی مورد نیاز تولید سالانه شرکت در قالب خرید مواد اولیه یا پرداخت حقوق و دستمزد پرسنل مرتبط با اعطاء گردد .

  نرخ تسهیلات = 16 درصد

  سقف تسهیلات = حداکثر 5 میلیارد ریال

  تصویب مبالغ کمتر از 5 میلیارد ریال با نظر کارشناسی صندوق سلامت تهران

  تصویب مبالغ بیشتر از 5 میلیارد ریال با نظر کمیته تخصصی صندوق نوآوری و شکوفایی

  دوره‌ ساخت + تنفس + دوره بازپرداخت = حداکثر 33 ماه

  پرداخت تسهیلات به شکل مرحله‌ای و با نظارت


 تسهیلات قبل تولید صنعتی

 

این نوعه تسهیلات به‌منظور تامین بخشی از هزینه اولیه تجهیز و آماده سازی خط تولید طراحی صنعتی و تولید آزمایشی و بازاریابی اعطا می گردد،

  نرخ تسهیلات 16 درصد

  سقف تسهیلات 5 میلیارد ریال

  تصویب مبالغ کمتر از 5 میلیارد ریال با نظر کارشناسی صندوق سلامت تهران

  تصویب مبالغ بیشتر از 5 میلیارد ریال با نظر کمیته تخصصی صندوق نوآوری و شکوفایی

  دوره تنفس + دوره بازپرداخت = حداکثر 36 ماه

  پرداخت به صورت مرحله ای و با نظارت


 تسهیلات تولید صنعتی

 

این نوع تسهیلات به منظور تامین بخشی از هزینه‌های مکان تولید، نصب و راه اندازی تاسیسات زیربنایی و نصب و راه‌اندازی ماشین آلات و تجهیزات تولیدی اعطا می‌گردد.

  نرخ تسهیلات: 16 درصد

  سقف تسهیلات 20 میلیارد ریال

  تصویب مبالغ کمتر از 5 میلیارد ریال با نظر کارشناسی صندوق سلامت تهران

  تصویب مبالغ بیشتر از 5 میلیارد ریال با نظر کمیته تخصصی صندوق نوآوری و شکوفایی

  دوره تنفس + دوره بازپرداخت = حداکثر 36 ماه

  پرداخت به صورت مرحله ای و با نظارت


 تسهیلات لیزینگ و استصناع 

 

این نوع تسهیلات به منظور تامین بخشی از مبلغ خرید تجهیزات سرمایه‌ای دانش‌بنیان تولید داخل از شرکت‌های دانش‌بنیان اعطا می‌گردد.

نرخ تسهیلات:  23 درصد

  سقف تسهیلات 20 میلیارد ریال

  تصویب مبالغ کمتر از 5 میلیارد ریال با نظر کارشناسی صندوق سلامت تهران

  تصویب مبالغ بیشتر از 5 میلیارد ریال با نظر کمیته تخصصی صندوق نوآوری و شکوفایی

  دوره تنفس + دوره بازپرداخت = حداکثر 24ماه

  پرداخت به صورت مرحله ای و با نظارت


 فرآیند درخواست تسهیلات صندوق پژوهش و فناوری سلامت تهران 

 

  •      ارائه درخواست تسهیلات به صندوق پژوهش و فناوری سلامت تهران
  •      بررسی اولیه درخواست توسط صندوق سلامت تهران و اعلام نتیجه به متقاضی
  • تکمیل مدارک و مستندات توسط درخواست کننده
  •      ارزیابی و کارشناسی درخواست تسهیلات توسط صندوق غیردولتی پژوهش و فناوری سلامت تهران
  •      تشکیل پرونده و عقد قرارداد و تامین وثایق لازم
  •      ارسال پیش دفاع برای درخواست‌ها بیش از 5 میلیارد ریال به‌منظور اخذ محوز از صندوق نوآوری و شکوفایی
  •      ارجاع مدارک به صندوق نوآوری و شکوفایی و بارگذاری در سامانه غزال جهت پرداخت مرحله ای تسهیلات به درخواست کننده
  •      نظارت و ارزیابی توسط صندوق پژوهش و فناوری سلامت تهران
 
سرمایه‌­گذاری خطرپذیر

سرمایه‌گذاری خطرپذیر عبارت است از تأمین سرمایه برای شرکت‌ها و کسب و کارهای نوپا و کارآفرین و عموما دانش بنیان که مستعد جهش و رشد ارزش هستند. این شرکت‌ها در مراحل ابتدایی رشد و تکامل اقتصادی خود، مورد توجه سرمایه گذارانی هستند که با وارد کردن سرمایه، شکاف سرمایه و کمبود نقدینگی شرکت های کارآفرین را جبران کرده و در گروه سهام داران آن‌ها قرار می‌گیرند. سرمایه گذار خطر پذیر با مدیریت فعالانه، برنامه‌ریزی و انتقال تجارب در افزایش قیمت سهام این شرکت‌ها نقش مهمی ایفا می‌کند. رونق و توسعه فعالیت‌های سرمایه گذاری خطر‌پذیر موتور محرکه و محور اصلی رشد محصولات جدید و نوآوری در عرصه فناوری است.

شرکت‌های VC عموماً در شرکت‌هایی که به تکنولوژی و محصولی جدید یا روش کار جدیدی دست پیدا کرده باشند، و یا روش و خدمتی را به شیوه‌‎ای نوین ارائه نمایند سرمایه گذاری می‌کنند. این سرمایه گذاران در ازای پولی که سرمایه گذاری می‌کنند، سهام آن شرکت را تصاحب نموده و از این طریق خلق ثروت می‌کنند.

اگر چه ماهیت و شهرت اصلی سرمایه‌گذاری خطرپذیر،حضور و مشارکت در صنایع نوپا، جدید و پرریسک است، اما بعضا هم مشاهده می‌شود شرکت‌هایی که در دیگر مرحله چرخه حیات خود هستند، متقاضی جذب سرمایه خطرپذیر می‌شوند. حتی مواردی از سرمایه‌گذاری در صنایع معمولی (Low Tech) نظیر ساختمان‌سازی و واردات و صادرات نیز به چشم می‌خورد که نشان می‌دهد سرمایه‌گذاری خطرپذیر، صرفا محدود به فعالیت در صنایع با تکنولوژی بالا(High Tech)  نیست.

صندوق پژوهش و فناوری سلامت تهران بنا دارد منابع مالی و خدمات مدیریتی را در اختیار شرکت های حوزه سلامت در حال رشد قرار داده و آن ها نیز از این امکانات به منظور توسعه دانش فنی و تولید محصول در فازهای نیمه صنعتی و صنعتی استفاده نمایند.

اولویت‌های سرمایه‌گذاری صندوق پژوهش و فناوری سلامت تهران:

۱- مواد اولیه داروهای شیمیایی

۲- مواد حد واسط دارویی

۳- تجهیزات آزمایشگاهی و پزشکی

۴- استانداردهای ثانویه دارویی و ناخالصی‌ها

۵- کیت‌های تشخیصی

ارزش‌گذاری

پیش‌بینی دقیق از آینده اقتصادی و مالی به همراه تاییدیه‌های فنی، شروط لازم برای قانع کردن سرمایه‌گذار و یا مشارکت‌کننده در یک طرح می باشد، بخصوص اگر موضوع یک طرح سرمایه گذاری دانش بنیان و یا فناوری باشد. از این رو ارزیابی و ارزش گذاری یک طرح فناورانه، مانند یک پروژه با اهمیت سرمایه‌گذاری می‌باشد که می‌تواند از مرحله ایده تا زمان بهره‌برداری به طور پیوسته و یا طی چند مرحله انجام پذیرد.

بررسی فرصت‌ها، امکانات و دانش فنی یک طرح نوآورانه بدلیل کم نظیر بودن و اتکا به عوامل انسانی حساسیت بسیار بالاتری نسبت به سایر طرح‌های متعارف دارد و به همین دلیل در دنیا طرح‌های فناورانه و یا مبتنی بر نوآوری را “خطرپذیر” می‌نامند. طی چند سال اخیر در ایران بدلیل علاقه‌مندی و رویکرد نوآوران، متخصصین، صاحبان سرمایه و نهادهای حمایتی به طرح‌های دانش‌بنیان، موضوع سرمایه گذاری، ارزش گذاری و مشارکت روی اینچنین طرح‌هایی بسیار حائز اهمیت گردیده است. لذا آمادگی کارآفرینان و فناوران در این زمینه برای استفاده حداکثری از ظرفیت های سرمایه گذاری و منابع مالی حمایتی بسیار ضروری می باشد. روش‌های ارزش جایگزینی_ ارزش روز خالص بازیافتی، ارزش فعلی خالص جریان های نقدی آتی ناشی از اجرای طرح و… روش هایی هستند که کارشناسان توانمند ما بوسیله آن ها طرح ها و پروژه های مختلفی را مورد ارزیابی قرار می دهند.

از این‌رو و با توجه به نیاز متقاضیان، صندوق سلامت تهران ارزش‌گذاری کسب‌وکارهای نوپا و دارایی­‌های نامشهود را به سبد خدمات خود افزوده است.مخاطبان اصلی این خدمت اغلب استارت‌آپ‌ها، شرکت‌های فناورمحور و سرمایه‌گذاران خطرپذیر هستند و از جمله مزایای کلیدی و وجه‌ تمایز صندوق سلامت تهران نسبت به سایر ارائه‌‌کنندگان خدمات ارزش‌گذاری برای این گروه مخاطبان، بهره‌‌مندی از نیروهای متخصص در حوزه سلامت از جمله دارو، تجهیزات پزشکی و… ، بررسی دقیق ابعاد فنی همزمان با جنبه‌‌های کسب‌وکاری، ارزش‌یابی بر اساس مدل‌های مختلف متناسب با ماهیت کسب‌‌وکار و استفاده از تجربه ارزیابی شرکت دانش‌‌بنیان مختلف در حوزه سلامت است. بر این‌ اساس خدمات ارزش‌گذاری این صندوق با توجه به دسته‌بندی زیر ارائه می‌گردد:

  • تهیه گزارش افزایش سرمایه از محل ارزش دانش فنی
  • ارزش‌گذاری شرکت­‌، دانش فنی، سبد محصولات، ترم شیت قراردادهای سرمایه گذاری، فناوری شرکت‌های دانش‌بنیان در حوزه سلامت
  • افزایش ارزش دانش فنی از طریق اصلاح طرح کسب و کار و امکان‌سنجی
صدور ضمانت‌نامه

عدم آشنایی بانک‌ها با مفاهیم کسب‌و‌کار دانش‌بنیان و فناور، دریافت ودیعه و وثایق سنگین و فرآیند طولانی و پیچیده از جمله مشکلات شرکت‌ها است. با توجه به عدم آشنایی بانک‌ها با ارزیابی فعالیت‌های دانش‌بنیان و فناور، صندوق پژوهش و فناوری سلامت تهران، رسالت اصلی خود را صدور ضمانت‌نامه برای چنین شرکت‌هایی می‌داند. صندوق‌­های پژوهش و فناوری با توجه به اختیارات قانونی مصوب هیئت وزیران، انواع ضمانت‌نامه‌های حسن انجام کار و تعهدات، پیش پرداخت، شرکت در مناقصه و مزایده، تعهد پرداخت، کسور وجه‌الضمان و غیره را صادر می‌نماید.

تعریف ضمانت‌نامه

سندی برای توثیق تعهدات متعهد که شخص ثالثی (ضامن) بر اساس درخواست متعهد (مضمون عنه) و با رعایت ضوابط مربوط تعهد می‌كند كه در سررسید یا شرایط معین مبلغ معینی را بابت موضوع خاصی كه مربوط به تعهد اصلی متعهد (مضمون عنه) است به ذینفع تعهد اصلی (مضمون له) یا به حواله کرد او بپردازد (برگرفته از آیین نامه تضمین معاملات دولتی مصوب 24/آبان/1394).

اعتبار ضمانت‌نامه

اعتبار ضمانت‌نامه‌های صادرشده توسط صندوق پژوهش و فناوری سلامت تهران، مبتنی بر آیین نامه تضمین معاملات دولتی مصوب 24/آبان/1394 و دستورالعمل اجرایی بند «خ» ماده «4» آیین نامه تضمین معاملات دولتی مصوب 22/آذر/1394 و همچنین اصلاحیه دستورالعمل اجرایی بند «خ» ماده «4» آیین نامه تضمین معاملات دولتی ابلاغ شده در تاریخ 6/دی/1399 و اصلاحیه آیین نامه تضمین معاملات دولتی مصوب 18/فروردین/1400 (تصویب نامه هیئت وزیران به شماره 5211/ ت 57592 ه  مورخ 22/فروردین/1400) می‌باشد و از طریق «سامانه پیام رسان الکترونیکی صندوق‌‏های پژوهش و فناوری (سپاص)» معاونت علمی‌ و فناوری ریاست جمهوری قابل استعلام خواهد بود.

انواع ضمانت نامه

ضمانت‌نامه شرکت در مناقصه / مزایده / فرآیند ارجاع کار

سازمان‌ها و شرکت‌ها عموما برای اجرای طرح ها، انجام خدمات، خرید کالا، وسایل و اموال مورد نیاز خود اقدام به برگزاری مناقصه می‌نمایند و همچنین اموال یا لوازم اسقاطی و غیر قابل مصرف یا مازاد بر احتیاج خود را نیز از طریق مزایده به فروش می‌رسانند. لذا این سازمان‌ها (ذینفع) به منظور اطمینان از انجام عمل و عدم انصراف برنده مناقصه / مزایده و امضای قرارداد مربوطه، از کلیه شرکت کنندگان در مناقصه/مزایده (ضمانت خواه) درخواست می‌کنند به همراه پیشنهاد خود، نسبت به ارائه ضمانت نامه نیز اقدام نمایند.
بنابراین کاربرد این نوع ضمانت‌نامه در شرایطی است که یک شخص حقیقی یا حقوقی قصد شرکت در فرآیند ارجاع کار و برعهده گرفتن یک پروژه را داشته باشد که غالبا به صورت مناقصه یا مزایده برگزار خواهد شد. شرایط مناقصه/مزایده/ارجاع کار توسط کارفرما (ذینفع) اعلام خواهد شد و متقاضی در صورت داشتن شرایط شرکت در مناقصه / مزایده، اقدام به تامین و ارائه ضمانت نامه مربوطه خواهد نمود.
این نوع ضمانت نامه در صندوق پژوهش و فناوری سلامت تهران طبق متن کاربرگ شماره یک آیین نامه تضمین معاملات دولتی مصوب 24/آبان/1394 و پس از اعتبارسنجی متقاضی و دریافت مدارک لازم، قابل صدور خواهد بود.

ضمانت‌نامه انجام تعهدات

تضمینی است كه اشخاص پس از فرآیند ارجاع كار (عموما مناقصه/مزایده) و انتخاب شدن برای معامله، به منظور اثبات پایبندی به انجام تعهدات خود باید قبل از انعقاد قرارداد به كارفرما بسپارند.این نوع ضمانت نامه در صندوق پژوهش و فناوری سلامت تهران طبق متن کاربرگ شماره دو آیین نامه تضمین معاملات دولتی مصوب 24/آبان/1394 و پس از اعتبارسنجی متقاضی و دریافت مدارک لازم  قابل صدور خواهد بود.

ضمانت‌نامه پیش پرداخت

تضمینی است كه اشخاص پس از انعقاد قرارداد، در قبال دریافت پیش پرداخت بر اساس اسناد ارجاع كار، به کارفرما می‌سپارند.
این نوع ضمانت نامه در صندوق پژوهش و فناوری سلامت تهران طبق متن کاربرگ شماره سه آیین نامه تضمین معاملات دولتی مصوب 24/آبان/1394 و پس از اعتبارسنجی متقاضی و دریافت مدارک لازم قابل صدور خواهد بود.

ضمانت نامه استرداد کسور وجه الضمان / استرداد كسور حسن انجام كار

تعهدی است که اشخاص در قبال آزادسازی سپرده حسن اجرای کار به کارفرما می‌سپارند. این نوع ضمانت‌نامه در صندوق پژوهش و فناوری سلامت تهران طبق متن کاربرگ شماره چهار آیین نامه تضمین معاملات دولتی مصوب 24/آبان/1394 و پس از اعتبارسنجی متقاضی و دریافت مدارک لازم قابل صدور خواهد بود.

ضمانت‌نامه گمرکی

ضمانت‌نامه‌ای است که به منظور تضمین تعویق یا تقسیط پرداخت حقوق ورودی صادر می‌شود. ذینفع این نوع ضمانت نامه، ادارات گمرک جمهوری اسلامی‌ایران خواهند بود.

ضمانت‌نامه تعهد پرداخت

ضمانت‌نامه‌ای است که به منظور قبول پرداخت دیون ضمانت خواه به ذینفع در سررسید معین و مطابق با مفاد رابطه پایه، صادر می‌گردد.

سایر ضمانت نامه‌ها

صدور سایر ضمانت‌نامه‌ها بر اساس مذاکره میان متقاضی (ضمانت خواه) با کارشناسان صندوق و پس از اعتبارسنجی متقاضی و دریافت مدارک لازم، قابل بررسی می‌باشد.

 

امکان‌سنجی

امکان­‌سنجی اقتصادی نیز یکی دیگر از خدمات صندوق سلامت تهران است. این خدمت مبتنی بر تحلیل و مطالعات اقتصادی است که امکان‌پذیر بودن راه­‌اندازی و پیاده­‌سازی یک طرح اقتصادی و کسب­‌وکار را اثبات یا نفی می­‌کند. امکان­‌سنجی اقتصادی فرآیندی نهفته در ارزش‌گذاری‌ست، لیکن ممکن است برخی از متقاضیان مستقل از ارزش‌گذاری به این خدمت نیاز داشته باشند.

بهره‌­گیری از متخصصین خبره حوزه اقتصاد و کسب‌و‌کار، همکاری با سازمان‌­های بالادستی، تعامل چند ساله با بازیگران اکوسیستم حوزه سلامت و مهم‌تر از همه تجربه امکان­‌سنجی و ارزش‌گذاری فناوری­‌ها و شرکت­‌های حوزه­‌های مختلف صنعت نظیر دارو، تجهیزات پزشکی، تشخیص و آزمایشگاهی، سلامت دیجیتال و… دلایل اصلی انتخاب این مجموعه از سوی مشتریان بوده است.

چنانچه شما هم یک شرکت فناوری‌‌محور در حوزه سلامت هستید و قصد دارید طرح کسب‌و‌کار خود را از نظر اقتصادی امکان‌سنجی کنید، یا صاحب یک استارت‌آپ هستید و در فرآیند تامین سرمایه نیاز به ارزش‌گذاری دارید، یا نماینده یک شرکت سرمایه‌‌گذاری هستید و می‌‌خواهید در فرآیند ارزش‌گذاری طرح‌‌های خود از کمک ما استفاده نمایید، با ما تماس بگیرید.

تجاری‌سازی

یکی از بزرگترین مشکلات شرکت­‌های دانش‌­بنیان در حوزه سلامت، تجاری سازی و فروش محصولات می باشد. تجاری سازی را به صورت یک زنجیره متصل به هم ازخلق ایده تا فروش و به کارگیری فناوری توسط مشتری نهایی می­توان تعریف کرد ،تجاری سازی فرایندی است که فناوری به محصولات اقتصادی موفق تبدیل می شود. در همین راستا، تجاری سازی یک محصول، فرایند توسعه یک محصول از ایده و مفهوم تا پذیرش آن در یک بازار خاص می باشد این امر یکی از مهم ترین خدمات این صندوق تجاری سازی ایده ها و طرح‌های هسته های فناور و شرکت های نوپا می باشد . این خدمت پس از اجرا و تولید نمونه اولیه به شرکت ها ارائه می گردد.

خدماتی نظیر  مشاوره و ارائه تسهیلاتی ویژه برای شرکت های متقاضی حوزه سلامت در جهت تجاری سازی به منظور افزایش بهره وری و کیفیت تولید به شرکت های پژوهشی فناوری و تولیدی می تواند در بسیاری از موارد از مشکلات آینده شرکت جلوگیری نماید . این صندوق با پشتوانه کارشناسان و مشاوران مجرب در این راستا می تواند پاسخگوی نیاز متقاضیان باشد.

نظارت بر طرح‌ها

صندوق سلامت تهران به منظور دستیابی بهینه به نتیجه مورد نظر طرح‌ها و همچنین صرفه جویی در منابع مالی، انرژی و زمان، اقدام به ارائه خدمات در قالب پیگیری و نظارت بر طرح‌ها نموده است. این خدمات جزء لاینفک خدمات ارائه تسهیلات می‌باشد. اما در صورت نیاز شرکت‌ها می‌توانند به منظور انجام پروژه خاص و مورد نظر خود از این خدمات استفاده نمایند. این فرایند در برگیرنده دو فرآیند پایش مراحل اجرایی طرح و انطباق آن با برنامه از پیش تدوین شده و نیز فرآیند کنترل تحقق اهداف اصلی و غایی طرح (همسو با ضوابط صندوق) با در نظر داشت، راستی‌آزمایی و درستی‌آزمایی می‌باشد.‌